Related Posts with Thumbnails

Blåbærpai

I år har vi vært heldige med blåbærplukkinga, og har fått nok bær i fryseren til flere paier, smoothies og annet godt som skal lages senere.

Denne paien laget jeg med smuldrelokk, men jeg syntes lokket ble litt vel søtt- så neste gang tror jeg bare at jeg lager litt mer deig, og lager et gitterlokk i stedet.

Gubben skulle på jaktkurs, så paien ble pakket inn i folie slik at han kunne ha noe med å kose seg med. Den var veldig god- men han er søtmonsen i huset når det gjelder kaker, så han fikk med seg alt vi ikke spiste opp hjemme før han dro.Så, det du trenger til deigen er (bland det våte og tørre hver for seg først):


sett ovnen på 175- 200 g rader. skal stekes ca 40 min.

100g smeltet smør/ margarin
1 egg
100 g sukker
1 ts bakepulver
150g hvetemel (jeg syntes dette ble veldig lite, og måtte ha i mye mer for å få en fast og fin deig)

Kna alt dette til en deig, og fordel den i ei form. Jeg har ei paiform i silikon, og synes den er veldig greiå å bruke.

Fyllet:
1 pk  vaniljekrem
blåbær
litt sukker til strøing på toppen, samt litt potetmel.

ha en pakke vaniljekrem på deigen etter at du har hatt den i forma. Det kan se ut som mye, og jeg brukte bare en halv pakke. Neste gang skal jeg bruke en hel. Mye av vaniljekremen fordamper under steking, så derfor gjør det ikke noe at man har hele pakken på. Ha blåbærene oppå kremen.
Jeg knuste ca halvparten av bærene jeg brukte, for å få det hele litt saftigere. strø litt sukker og potetmel på toppen.

Du trenger egentlig ikke lokk til denne paien om du ikke vil, så du kan godt hive den inn i ovnen som den er nå. Jeg synes det er godt med litt tyggemotstand. Som nevnt tidligere blir jeg å lage gitterlokk av samme type deig som paibunnen neste gang, men her har du smuldrelokk- oppskrifta også.

Smuldrelokk:
100g hvetemel
100g sukker
100g hakkede nøtter og/ eller havregryn
100g smør/ margarin

bland sammen og strø over paien.


#oppskrift #pai #blåbær

Stikkord:

2 kommentarer

Alleoppskrifter

10.09.2012 kl.16:25

Hei!

Jeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av resepter fra norske mat nettsteder og mat blogger.

Jeg la merke til at du har et stort antall smakfulle resepter i bloggen din og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på vår Matbloggtoppen her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

Hvis du ønsker å legge til din mat-blogg til listen og få resept indeksert på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

Vårt konsept er allerede live i de andre Skandinaviske landene, samt i Sør- og Sentral-Europa, og vi leverer tusenvis av besøkende til mat bloggerne daglig. Noen av de beste mat bloggerne får 10.000 + besøkende fra oss på en ukentlig basis.

Forhåpentligvis vil din egen mat blogg også være opp i toppen!

Varme hilsen,

Ann-Sofi

http://www.alleoppskrifter.no/

myobu

16.09.2012 kl.22:43

Alleoppskrifter: Takk for tipset=) får registrere meg der jeg også da!

Skriv en ny kommentar

myobu

28, Alta

Er ei jente på 28 fra det kalde nord. Er ofte værsyk....veldig. Bekymrer meg for økonomien og klager på skatten. Unik? Ja! Slik som alle andre.

kunne gjort noe mer fornuftig med tiden sin nå!!


bloglovin

Norske blogger
Matbloggtoppen
Matprat

Kategorier

Arkiv

hits